0

Х ристо Стоичков поздрави приятелите си Роберто Манчини, Джанлука Виали и Атилио Ломбардо за титлата на Европейското първенство, извоювана с дузпи срещу Англия снощи на "Уембли".

Христо Стоичков поздрави приятелите си Роберто Манчини, Джанлука Виали и Атилио Ломбардо за титлата на Европейското първенство, извоювана с дузпи срещу Англия снощи на "Уембли".

Стоичков напомни, че преди 29 години след финала на Шампионската лига между Барселона и Сампдория тримата италианци са плакали на "Уембли", но сега са взели своя сладък реванш.

"Честито на моите приятели Манчини, Виали и Ломбардо! Заслужени европейски шампиони!

През 1992-а на "Уембли" аз и Барселона се радвахме на Шампионската лига срещу тях! Днес братски ги прегръщам за титлата им! Двата най-добри отбора бяха на финала на едно страхотно първенство!", пише Стоичков на личния си профил във Фейсбук.

През 1992 година нападателите Манчини, Виали и Ломбардо бяха част от състава на Сампдория, който загуби финала на Шампионската лига срещу отбора на Барселона, за който пък играеше Стоичков. Тогава Роналд Куман се разписа във второто продължение на "Уембли" за крайното 1:0 за Барса.

Късно снощи Италия триумфира с 3:2 след дузпи срещу Англия в Лондон, а тримата са част от щаба на националния отбор. Манчини е старши треньор, Ломбардо е негов асистент, а Виали е отборен координатор.