Лекар бе разкрит в тв разследване да слага стендове на здрави хора. Целта е негово, а вероятно и на други хора, облагодетелстване, чрез неправомерно източване на Здравната каса.

Логично незабавно се самосезира Специализираната прокуратура, задействани са ГДБОП, АДФИ и НАП. Не става дума за единичен случай, има подадени сигнали и от други пациенти. Публична тайна е от години, че се извършват спекулации със стендовете, включително с качеството на изработката им. Според специалисти поставянето на стенд на здрав човек ускорява възможността той да получи инфаркт. Т.е.казано в прав текст – това си е опит за убийство. От морална гледна точка, престъплението не е по-различно от това на извергите, станали печално известни с деянията си през последните месеци, дори е по-лошо, защото този лекар е произнесъл Хипократовата клетва. Според немската практика такива лица повече не могат да бъдат лекари. Но едва ли е достатъчно, особено ако се докаже, че има починали в резултат на неговите деяния. Затова, ако е необходимо, е добре да се помисли за спешни промени в Наказателния кодекс, за да може осъждането на такива “невидими” на пръв поглед убийци да действа превантивно за други, които искат да печелят с цената на човешки животи. И накрая нека не се правят обобщения. Хиляди се лекарите у нас, които всеки ден губят част от здравето си в битката за спасяване на човешки животи. И това лице, както и свързаните с него, са срам за съсловието. Затова е далеч по важно да се показват добрите дела, както и управляващите, които и да са те, да не пестят усилия в реформирането на здравната система. Защото, когато има добри правила, всички ще имат полза, а и няма да има възможности за тяхното прекрачване.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лотария „Стипендия“

Всяка година след средата на октомври около канцелариите на университетите се струпват различни групички студентие. Причина за това е желанието им да си пробват късмета за стипендия. След като няколко дни са обикаляли за бележки за доходи и са смятали по всевъзможни формули бала, с който ще участват в класирането, е ред да подадат документи и да чакат заветните резултати.

Не ставаме за пример!

Не ставаме за пример, каквото и да си говорим, колкото и да ни се иска, си оставаме на нивото, на което се знаем. Причината е една и тя се корени дълбоко в нашата народопсихология.

“Безплатен” влак към забвението

Любимият номер на псевдобореца за чиста природа Тома Белев, когато избълва поредната наглост и придизвика обществения гняв, е да прехвърли вината от болната на здравата глава - не можело политици без морал да го клеймят.