Стефан Янев: Надявам се следващият парламент да е ефективен и градивен

Стефан Янев: Надявам се следващият парламент да е ефективен и градивен

Изборите са фундаментът на демокрацията. Надявам се избирателите да бъдат мобилизирани и мотивирани при участие в предстоящите избори, така че да имаме ефективна и градивна конфигурация на политическото представителство в следващия парламент. Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза, нуждаем се от правителство, което да е подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и визии, които за бъдат подкрепени с необходимите законодателни инициативи. Защото българските граждани заслужават това, а България се нуждае от устойчива перспектива. Това заяви Стефан Янев, след като отново ще е премиер на служебното правителство.

Той благодари на президента за доверието и обеща то да бъде оправдано по най-добрия начин. Като първа задача премиерът постави организирането на честни и прозрачни избори. 

"Предстоящите месеци няма да бъдат леки, не бива да се заблуждаваме. Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин", каза Янев.

Той изрази увереност, че интересите на хората ще бъдат защитени от служебния кабинет. "Същевременно, надявам се, че българските граждани ще бъдат взискателни и ще поставят на дневния ред необходимото качество на прилаганите политики и позиции и делата ни", посочи Янев.

Както и при предишното си встъпване в длъжност, Янев обясни, че го мотивира думата отговорност. "Ще продължа да работя съвестно и отговорно, защото каузата е една и това е България и нейното благополучие", завърши Янев.

След това на влизане в МС Янев коментира само: "Само работа ни чака".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.