0

Г олемият актьор Стефан Данаилов е бил приет във Военно-медицинска академия, потвърдиха за „Монитор“ от лечебното заведение. На актьора са били направени спешни изследвания, резултатите от които ще станат ясни по-късно.

Големият актьор Стефан Данаилов е бил приет във Военно-медицинска академия, потвърдиха за „Монитор“ от лечебното заведение. На актьора са били направени спешни изследвания, резултатите от които ще станат ясни по-късно.

Повече конкретност в ситуацията внесе актьорът от Народния театър „Иван Вазов“ Сава Драгунчев, който е близък негов приятел и беше асистент на Мастъра в последния актьорски клас, който водеше в НАТФИЗ. За „Монитор“ д-р Драгунчев разказа, че професорът е бил на санаториум в Хисаря за по-нататъшно 

раздвижване на крака след операцията

на тазобедрената става. Припомняме, че през септември актьорът бе приет със счупване на тазобедрена става в бургаската болница „Бургасмед“ , където след неприятното падане в апартамента му в Приморско пострадалата става бе сменена. Впоследствие актьорът се възстанови и дори изигра из страната няколко представления на спектакъла „Актрисата“, с който в края на миналия сезон се завърна на сцената на Народния театър.

В минералния курорт Хисаря обаче Стефан Данаилов настинал и от управата на санаториума решили да го изпратят във ВМА в София, тъй като при тях

нямало специализирани лекари, а само рехабилитатори

„Няма нищо сериозно – увери Драгунчев. – Просто е било решено на професора да бъдат осигурени по-интензивни медицински грижи, каквито заслужават всички личности, допринесли за развитието на българската култура и изкуство“. Според него, Ламбо не е в реанимация и не е на системи, ще остане в лечебното заведение ден или два. Но не се знае кога ще се възстанови до степен да може да играе без риск за здравето си.

Днес около обяд всички представления на „Актрисата“, планирани на академичната сцена до ноември, са били отменени, обясниха от касата на Народния театър.