0

Е два 80 са местата за публиката, която няма да гледа, а ще бъде главно действащо лице в „Опиянение и гняв. Изследвания на авторитарния характер“ заедно с артистите и автори на проекта – Стефан А. Щерев, германския колектив Ligna и композитора на музиката Емилиян Гацов-Елби.

Едва 80 са местата за публиката, която няма да гледа, а ще бъде главно действащо лице в „Опиянение и гняв. Изследвания на авторитарния характер“ заедно с артистите и автори на проекта – Стефан А. Щерев, германския колектив Ligna и композитора на музиката Емилиян Гацов-Елби.

На 19 октомври представлението ще открие тазгодишното издание на ACT Фестивал за свободен театър от 18 ч. в театър „Азарян“ в НДК. За първи път у нас българо-германската копродукция бе представена през април на 11-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Много от желаещите тогава не успяха да се сдобият с билети, а поради спецификата на представлението броят на местата не може да се увеличи. „Именно затова съм щастлив, че имаме възможност отново да ги поканим да съпреживеят „Опиянението“ с нас“, казва съавторът, режисьор и продуцент на проекта Стефан А. Щерев. Според него „това представление директно навлиза в темата за фашизирането на политическите процеси, фабрикуването на представи, митове и история. Деликатно ни напомня за действителността и необходимостта от дистанциране от първичното желание на човека да промени съдбата си с едно движение, един лидер, една власт“.