0

З наменитата статуя на Христос Спасител в бразилския град Рио де Жанейро беше облечена в лекарски халат на фона на борбата с коронавируса, предаде телевизионният канал Глобу.

Знаменитата статуя на Христос Спасител в бразилския град Рио де Жанейро беше облечена в лекарски халат на фона на борбата с коронавируса, предаде телевизионният канал Глобу.

Новия си вид статуята получи благодарение на художествено осветление. Организаторите на акцията искат по този начин да благодарят на медицинските работници от цял свят, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

На монумента е прожектирана и думата "Благодаря", изписана на няколко езика, сред които португалски, испански, английски, немски, италиански, китайски, френски, арабски и руски.

Статуята беше осветена в цветовете на националните флагове на страните, които бяха най-силно засегнати от коронавирусната инфекция - САЩ, Испания, Италия, и Китай.

Тридесет и осем метровата фигура на Христос, издигната върху възвишение от 710 метра над морското равнище, е една от най-известните забележителности на Бразилия. Всяка година монументът, издигнат през 1931 година, е посещаван от 1,8 милиона туристи.