Стартираха авансовите плащания за кризисно съхранение на вино

Стартираха авансовите плащания за кризисно съхранение на вино

Държавен фонд „Земеделие“ стартира изплащането на авансово заявената финансова помощ по сключени договори по мярка „Кризисно съхранение на вино“. Одобрените договори по нея наброяват 56 винарски предприятия. Това съобщиха от разплащателната агенция.

 

Кандидатите, заявили авансово изплащане на финансовата помощ по схемата, подават заявление в Централно управление на ДФ „Земеделие“ в срок до 1 месец от подписване на договора с ДФЗ.

Ключов фактор при прилагането на мярката за „Кризисно съхранение на вино” през настоящата финансова година се явява възможността за аванс в размер на 100 % от одобрената финансова помощ. Към заявлението бенефициентите трябва да приложат оригинал на банкова гаранция в размер на 110 процента от исканата за авансово плащане сума със срок на валидност не по-малко от 4 месеца след изтичане на този за съхранение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.