Стартира вторият етап от изграждането на Синята зона във Варна

Стартира вторият етап от изграждането на Синята зона във Варна

Започна рехабилитацията на улици и разчертаването им за втория етап от разширявянето на Синята зона във Варна. Тя ще разполага с 5 752 паркоместа в 6 подзони, което е с 3 149 повече в сравнение с първия етап на зоната за краткосрочно паркиране.

За хората с увреждания ще бъдат изградени 192 места. Всички живеещи в района, където се изгражда Синята зона са предварително уведомявани, за да преместят колите си своевременно, каза директорът на Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. В случай, че даден автомобил не е на мястото, на което е бил паркиран, той най-вероятно е пречел на дейността и е преместен, а собственикът не заплаща наказателна такса, уточни той. Когато се установи, че колата не е на мястот си, е необходимо собственикът да се обади на телефона на ОП „Паркинги и синя зона“ или в съответното районно управление на МВР-Варна. Не всички улици обаче ще бъдат изцяло преасфалтирани, каза още Младен Иванов, позовавайки се на информация от община Варна. Районното кметство, на територията на което се изгражда Синята зона, е подало до общината имената на улиците, по които да се извърши преасфалтиране. По останалите - ще бъдат изкърпени дупките. Към момента се работи с по-бавни темпове, заради извънредното положение, но очакванията са вторият етап да бъде завършен и пуснат в действие до края на юли, каза още Иванов. До 13 май включително, действащата вече Синя зона във Варна остава безплатна за паркиращите по правилата. Това е по решение на Общинския съвет, във връзка с извънредното положение, уточни още той. Ограничено е и действието на репатриращите автомобили,тип „паяк“, които съдействат на дейностите по разширяването на Синята зона или са в услуга на гражданите, на ВиК, БКС, Полиция, Община Варна и др. Репатрират се и излезли от употреба стари автомобили, изоставени от стопаните им, както и нагло, безразборно паркирали коли, които пречат на останалите участници да се движат свободно по улиците на Варна.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.