Стартира кампания за набиране на проекти по „Красива България” за 2020 г.

Стартира кампания за набиране на проекти по „Красива България” за 2020 г.

Проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика стартира кампания за набиране на проекти, които ще се финансират през 2020 г. Ще се подкрепят предложения за подобряване на обществената среда в населените места, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип. Допустимите кандидати са общини, областни управители, държавни институции, контролни органи, които са собственици на обектите, включени в проектните предложения. Документи могат да се подават до 6 януари 2020 година заявиха от министерството.

Мерките, по които може да се кандидатства в кампанията са три. Първата е свързана с „Подобряване на обществената среда в населените места” и е насочена към подпомагане развитието на устойчива, свързана и достъпна обществена среда. За нея ще се отпускат най-много 120 000 хиляди лева

Втората мярка е „Подобряване на социалната инфраструктура”и цели осигуряване на подходяща и рентабилна образователна и здравна инфраструктура и оптимизация и модернизация на социалната инфраструктура, предоставяща услуги от неризедентен тип. За нея също ще се отпускат най-много до 120 000

„Подобряване на социалните услуги от резидентен тип” е третата мярка създадена за подобряване на условията на живот на групи в неравностойно положение чрез обновяване или създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура за предоставяне на социални услуги в общността от резидентен тип, които заменят институционалната грижа. .ще е 180 000 лв. И по трите мерки ще се финансират проекти с бюджет между 60 000 и 400 000 лв. с ДДС, съобщават от социалното министерство.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.