От 10 чaса на 28 май, вторник, стартира електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на Варна.

През учебната 2019/2020 година са осигурени 3 050 места в 37 училища, като е направена целодневна организация на обучение, съобщават от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Системата ще бъде отворена до 23,59 часа на 1 юни.

Родители, които нямат осигурен достъп до интернет, могат да подадат документи на място, в желаното училище. Изключително важно е да не бъдат допускани неточности при попълване на заявленията, особено в частта за допълнителни критерии, които се доказват при записване със съответните документи.

Не по-малко важно е, при стартиране на приема, родителите да използват дадената възможност за посочване на 10 желани училища. Ако системата не идентифицира детето или актуалната му адресна регистрация, е необходимо родителите да се явят в Община Варна, стая 1104, като носят документ за самоличност и копие на  документа, удостоверяващ актуалната адресна регистрация на детето.

Резултатите от класирането ще бъде обявени до 17 часа на 5 юни. Записването на приетите деца ще става на място в съответното училище в дните 6 и 7 юни. Ако кандидат първокласникът не бъде записан в срок, той губи мястото си, припомнят от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Правилата и графикът на дейностите по приема са публикувани в електронната платформа за прием в първи клас, поместен на сайта на Община Варна https://school.is-vn.bg/

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.