211 имота , собственост на община Стара Загора да бъдат продадени на търг през годината, предлага кметът Живко Тодоров на местните съветници, които трябва да вземат решението си на 30 януари.

42 от имотите са в границите на града, а останалите /основно ниви и градини, няколко лозя и оризища / са разпръснати в 51 села и землищата им. Очакваните приходи са в размер на около 1,9 млн лв,някои от имотите са били предлагани за продажба и по-рано, но така и не са намерили купувачи.Чрез отдаване на имоти за учредяване право на строежи общинската хазна очаква да получи  2 млн лв без ДДС, а приходите от наеми ще достигнат малко над 1,3 млн лв, показва справката . Едва 1920 лв са очакваните постъпления от концесията на два водоема и един рибарник в землищата на селата Кирилово и Могила.Около 150 бона се очакват в резултат на прекратяване на съсобственост при 14 градски и селски имота.Със 7229 недвижими имота разполага в началото на годината общината, 1017 от тях незастроени, а 547 са публична общинска собственост и разпореждането си тях може да се извършва само с изрично решение на местния парламент. Сред тях са административните сгради, двата театъра, операта, две галерии, 9 музея и др.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Майка забрави бебе в трамвай, старозагорец - прасе на автогара (ТЕМАТА)

Разсеяна майка забрави дете в количка в трамвай в София, а мъж от Стара Загора - прасе в чувал на автогарата. За куриозните случаи става ясно от справки за загубени вещи в градския транспорт на големите градове у нас, предоставени на „Монитор“.

С 35% са намалели оплакванията до местния омбудсман

Софиянци се жалят от незаконно строителство

С 35% са намалели оплакванията до местния омбудсман

Софиянци са се оплаквали най-много от незаконно строителство и административно обслужване на местния омбудсман през изминалата година. Това става ясно от годишния отчет на обществения посредник.

Kaufland България въвежда трети официален почивен ден за всички свои служители

Водещата търговска верига в България и един от най-големите работодатели в страната Kaufland въвежда трети официален почивен ден за служителите си. От 2020 година освен на Коледа, 25.12, и на Нова година, 01.01, всички служители в магазините на компанията в цялата страна и в Логистичния център на Kaufland ще почиват по време на още един официален празник – неделята на Великден.