Стара Загора вади 111 бона  за обществена тоалетна

Стара Загора вади 111 бона за обществена тоалетна

Обществена поръчка за фирма, който да извърши строително-монтажните действия на обществена тоалетна в центъра на града, обяви община Стара Загора. Прогнозната стойност на бъдещия обект е в рамките на 111 242 лв без ДДС, а едноетажната сграда ще бъде разположена върху основите на използваните десетилетия наред писоари в източния край на централния парк „Пети октомври“.

В обявата е записано, че строителството трябва да бъде извършено в рамките на 120 календарни дни от получаването на разрешението, вече имало изготвени архитектурни и работни проекти. Тоалетните трябва да са пригодени и за хора с увреждания, като капацитетът е за пет души /мъже и жени/ , като не се предвиждат помещения за евентуален персонал. Сградата ще бъде надземна, с малко над 50 кв м разгърната застроена площ, а пускането и спирането на водата ще става чрез фотоклетки. Очакванията са, ако процедурата се размина с евентуални обжалвания, тоалетната да отвори врати за празника на града 5 октомври.

Към момента близо 150-хилядният Град на липите не разполага с нито една действаща обществена тоалетна, след като в началото на извънредното положение заради коронавирусната пандемия трите стари в централната градска част бяха затворени и това предизвика недоволството най-вече сред възрастните жители. От същия тип е изградена нова тоалетна в близост до жп гарата, но тя все още не е пусната за експлоатация. Обществени писоари бяха изградени преди време в съседство с музея на неолитните жилища, но те са предназначени само за туристите, припомнят старозагорци.Ситуацията спасяват разположени на невралгични места, най-вече около кварталните пазари химически тоалетни, но много често те са заключени или в недотам добро хигиенно състояние

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.