0

Ж ител на английския град Гейнсборо, Линкълншир, на име Иън, е заселил 70 котки в дома си и редовно води животните на разходка, пише в. „Метро“.

Жител на английския град Гейнсборо, Линкълншир, на име Иън, е заселил 70 котки в дома си и редовно води животните на разходка, пише в. „Метро“.

56-годишният ерген и бездетен британец спасява котки от 1992 г. В продължение на 29 години той е отгледал при повече от пет хиляди животни, две хиляди от които е обучил да помага на хора, страдащи от епилепсия. Според Иън котките могат да разпознаят предстоящ припадък, понякога дори часове преди него.

Наскоро любителят на котки се сблъскал с трудности - съседите му се ядосали и се оплакали в полицията, че животните се отглеждат в лоши условия.  В отговор на твърденията Иън отвърнал, че не прави нищо незаконно, всичките му котки са здрави, добре поддържани и живеят в комфортни условия. Той добавя, че по едно време в дома му са живели 140 животни едновременно. От време на време британецът пътува с обучени котки и показва изпълнения. Той харчи около 5 000 паунда годишно за храна, лакомства, играчки и лечение на своите домашни любимци.

Полицията е препратила жалбата на местни жители до обществото за хуманно отношение към животните, чиито представители ще дойдат при Ян с проверка.

„Не пия, не пуша, не тичам след жени. Просто прекарвам време с котки и всички проблеми изчезват. Освен това е много топло в стаята с котките “, заяви британецът своята житейска философия.