Станислав Ангелов се включи в борбата срещу агресията чрез спорт

Станислав Ангелов се включи в борбата срещу агресията чрез спорт

Сдружение „Мъдрост и сила“ приключи успешно проект, с който целеше да се бори с агресията в обществото ни със спорт.

Организацията избра и емблематични лектори, които да обяснят от първо лице защо е хубаво да се спортува, а сред тях беше и бившият национал и капитан на „Левски“ Станислав Ангелов.

Проектът беше на стойност 49 196,51 лв., а финансирането дойде от Министерството на спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2021 г.

Организация "Мъдрост и сила" си беше поставила амбициозната задача да идентифицира съществуващите сред младото поколение негативни нагласи и нездравословни стереотипи и да разработи мерки за преодоляването им. Това беше постигнато чрез провокиране на интерес в младите за участие в различни спортни инициативи и прояви, които да подпомогнат изграждането на здравословни навици и физически активен живот.

Проведоха се спортно-демонстративни и обучителни събития в Югозападен, Южен централен и Североизточен райони. В проекта участваха млади хора между 15 и 29 години, включително и уязвими групи младежи.

Бяха проведени два футболни и един боксов турнири, както и двудневен уъркшоп за младежи в неравностойно положение, които са настанени в жилища от защитен или семеен характер, за изграждане на умения за разпознаване на видовете агресивно поведение както и техники за справяне с тях. Освен това се състоя и дискусионен форум за изграждане на социално отговорно поведение и превенция на агресията сред младите хора.

По проекта бяха разработени и целенасочено разпространени печатни информационни материали, които са част от национална информационна кампания против различните форми на агресия. За целта бяха разпространени 10 000 картички с интерактивно съдържание и 10 000 листовки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.