Срещу 7,5 млн. лева ремонтират три софийски гари
3

Срещу 7,5 млн. лева ремонтират три софийски гари

Близо 7,5 млн. лева ще струва обновяването на гарите Подуяне, Искър и Казичене. Днес бяха избрани изпълнителите на обществените поръчка на реконструкцията на гаровите комплекси, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Най-скъп ще излезе ремонта на гара Подуяне, срещу 2,9 млн. лева без ДДС „Инфраструктурно строителство“ АД ще обнови гаровия комплекс.

Реконструкция на гара Искър ще струва 1,2 млн. лева без ДДС, изпълнител на проекта ще бъде обединението „Консорциум Гара Искър 2018“, в него участници са Среги“ ООД и „ТИТ Инженеринг“ ЕООД

Обединението между „Интерполис“ ЕООД и „Инфра Роудс“ ЕООД - „Сдружение Интерполис 2018“, е спечелило търга за ремонт на гаров комплекс Казичене с предложена цена 1,1 млн. лева без ДДС.

В цените за реконструкция на гарите е включено изготвянето на работните чертежи и детайли, и упражняване на авторски надзор. Строителните дейности и за трите гарови комплекси се предвижда да започнат веднага след сключване на договорите и да завършат през 2020 г., уточняват от НКЖИ.

Проектът се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева.

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.