Той беше един от специалните гости на говедовъдното изложение за месодайни породи, организирано от Асоциацията за развъждане на месодайните породи.
Традиция
Крейг Гъфи е потомствен говедовъд и се занимава с тази професия вече 30 години. Има семейна ферма за елитни бикове за разплод. Той разказа, че въпреки огромното си желание да успее, първоначално истински бил затънал. Прилагал стриктно новите технологии. Те обаче се оказали твърде скъпи и ги завели до задънена улица. Тогава се обръщат към традиционното животновъдство.
Събудете семената
Семейството отглежда пасищно животните, но започнали да печелят едва след като спрели химическите торове за тревата. Въвели естествени практики, за да повишат качеството на храната и съответно храната на животните. Те използвали естествени практики за възстановяване на тревостоя. „Вместо да сеете нови семена, по-добре е да събудите естествените семена, които съществуват дълбоко в недрата на вашите полета и които са адаптирани за климата у вас”. Така каза Гъфи на българските си колеги. След като „изчистил” почвите и тревите от химията, той се захванал с генетиката на животните. Днес себестойността при отглеждането им е наполовина на тази при типичното конвенционално, което прилагат колегите ме САЩ.
Платформа
 Той прилага нова платформа софтуер, която събира на едно място данните за всяка генетика. Тя е лесна за ползване от фермерите и им помага в управлението на стопанствата. Платформа MBA беше представена от Шон Акариди, изпълнителен директор на компанията, съставила този софтуер, която продава своя продукт в 50 от щатовете в САЩ.
В резултат от прилагането на този софтуер фермерите могат да увеличат продажната цена за отглежданите от тях животни с до 200 долара, посочи още Шон Акариди. Този софтуер дава точни данни за разходите за храна, рационалното използване на фуражите в зависимост от породите. Американците изтъкнаха, че всъщност около 70 на сто от себестойността в животновъдството се пада на разходите за храна.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Производители възродиха гръцка технология от остров Хиос

Италианци правят антично морско вино

Производители възродиха гръцка технология от остров Хиос

Ентусиазирани тоскански винопроизводители, историци и учени се обединиха в усилията да пресъздадат вино от гръцкия остров Хиос, използвайки технология, датираща от близо две и половина хиляди години.

Погрижете се  за дървото в края на есента

Покриваме туята през зимата

Погрижете се за дървото в края на есента

Някои видове са непретенциозни, докато други, напротив, изискват внимателна поддръжка. Това изисква специални знания и умения.

Нафпавок  се пази за съд и доктор, разказва Дешка Кротева

Кървавица слагат в капама, тръненик - на тавана

Нафпавок се пази за съд и доктор, разказва Дешка Кротева

 

В Горно Драглище, Разложко, никак не се бавят с прасето. Сутринта на 25 декември го колят и до три следобед всичко е разпределено и приготвено. Като се почне от нафпавоците, мине се през белите суджуци - тръненици, та се стигне до кървавиците, от които няма втори по света.