0

С амо една от свързаните с Цветан Василев кухи фирми- „Транстрейдинг“ ЕООД е глътнала 21 млн. лв. от фалираната КТБ. Това става ясно от обвинителния акт срещу банкера беглец и още 17 души за източването на над 2 млрд. лв. от трезора.

Само една от свързаните с Цветан Василев кухи фирми- „Транстрейдинг“ ЕООД е глътнала 21 млн. лв. от фалираната КТБ. Това става ясно от обвинителния акт срещу банкера беглец и още 17 души за източването на над 2 млрд. лв. от трезора.

Държавното обвинение твърди, че крупната сума е била отпусната като кредит през пролетта на 2014г., тоест броени месеци преди рухването на банката. Вчерашното четене на обвинителния акт се проведе в сградата на Софийския районен съд на бул. „Скобелев“. Причината е, че в сградата на спецсъда на ул. „Черковна“ има недостиг на съдебни зали, а в същото време там са насрочени много дела. Само подсъдимите по КТБ заедно със защитниците си наброяват около 40 души. Преди началото на вчерашното четене съдия Виржиния Петрова изрично подчерта, че папките с делото няма да се местят в СРС, каквито внушения се направиха по- рано. Заседателната зала на районните магистрати ще бъде ползвана само за четене на обвинението най- вероятно до края на годината, допълни тя. Самият обвинителен акт наброява 5 000 страници. От внасянето му досега са прочетени между 800 и 900 страници. Най- вероятно четенето на обвинението ще продължи до следващото лято и едва тогава може да се стигне до разпит на свидетели и вещи лица, твърдят запознати.