Списъкът с иновативни  школа набъбна до 395

Списъкът с иновативни школа набъбна до 395

Списъкът с иновативните училища за следващата учебна 2019/2020 г. набъбна до 395 школа след като към тях бяха добавени нови 133 школа. Те са в 133 населени места, разпръснати в общо 111 общини във всички области.

Иновациите са насочени към разработване и въвеждане на нови елементи в организацията или съдържанието на обучението, организиране по-нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване. Проектите на школата са с продължителност до 4 години и ще обхващат всички ученици в тях или само децата от даден випуск. За всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които се очакват от предложените иновации. Определени са целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Преди да бъдат представени пред просветното министерство проектите трябва да са приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в тях. След това трябва да са одобрени и от комисия, в чийто състав влизат психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, експерти с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.