Списъкът с иновативните училища за следващата учебна 2019/2020 г. набъбна до 395 школа след като към тях бяха добавени нови 133 школа. Те са в 133 населени места, разпръснати в общо 111 общини във всички области.

Иновациите са насочени към разработване и въвеждане на нови елементи в организацията или съдържанието на обучението, организиране по-нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване. Проектите на школата са с продължителност до 4 години и ще обхващат всички ученици в тях или само децата от даден випуск. За всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които се очакват от предложените иновации. Определени са целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Преди да бъдат представени пред просветното министерство проектите трябва да са приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в тях. След това трябва да са одобрени и от комисия, в чийто състав влизат психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, експерти с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Автобус пламна на спирка в Горно изворово

Автобус „Сетра“, превозващ пътници от Казанлък към Горно изворово е пламнал секунди след като стигнал спирката на центъра на селото към 19,00 часа на 6 декември  и по време на слизане на пътниците.

Осъдиха 80-годишна баба за кражба на 1,5 т грозде

 

82-годишна жителка на братядаскаловското село Гранит е осъдена на 3 месеца условно с 3-годишен отлагателен срок за изпълнение на наказанието, съобщиха от районния съд в Чирпан

Баба Христина К. застанала пред Темида за опит да открадне близо тон и половина грозде от лозето на своята  съселянка Иванка Д. Чепките от сорта „Велика“ на стойност 3 675 лв вече били натоварени на каруцата, когато родственик на собственичката се появил на местопроизшествието и успял да спаси стоката .

1000 лева глоба за охранител, оставил куче да умре от глад и жажда

Млад мъж, работещ като въоръжена охрана в рудник „Трояново 3“ на комплекса „Марица изток“ ще трябва да заплати 1000 лв затова че оставил кучето си без храна и вода и по този начин го довел до гладна смърт.