Със заповед на кмета на Община Пещера Йордан Младенов ще бъде забранено на собствениците на превозни средства с животинска тяга да се движат по пътната мрежа на територията на Пещера, Радилово и К. Димитриево. 

Решението е част от мерките на Общински кризисен щаб  за справяне с  COVID-19.

С цел постигане на по- висока хигиена е разпоредено на управителя на ОП „ЧПОИ“ да създаде организация за засилен график по извозване на контейнерите за смет разположени на територията на общината.

По улиците и на оживените обществени места ще дежурят патрули членове от доброволчески отряд и служител на РУ- Пещера. Контролните органи ще бъдат със специални обозначителни знаци и ще приканват гражданите да не предприемат събиране на групи, както и безцелно излизане на отрити пространства. Йордан Младенов разпореди при стабилизиране на атмосферните условия цялостно почистване и измиване на уличната мрежа и дезинфекция с препарати с цел намаляване на опасността от разпространение на коронавируса.

В превантивните мерки против коварното заболяване ще се включат председателите на клубовете, директорите на учебните заведения и представители на неправителствени организации и сформирования. Те ще използват социални мрежи и интернет пространството за да припомнят правилата за лична хигиена, спазването на постановените заповеди от държавните и здравните органи.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Изписаха трима излекувани от COVID-19 от болницата в Пазарджик

Изписани още трима болни с потвърдена диагноза COVID-19 – две жени и един мъж  от град Пещера. Те са съответно на възраст 61, 72 и 77 години. Това съобщиха от областната държавна болница в Пазарджик, където тримата жители на Пещера бяха преместени преди време.

Главна медицинска сестра посвети поема на колеги си в битката с COVID-19

В Световния ден на  здравето главната медицинска сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева посвети поема на своите колеги, които работят в условията на пандемия от коронавирус. По един  екземпляр от  поемата „COVID-19” получиха началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева и старшата сестра Станимира Стоянова,