0

М лад мъж от София е задържан да превозва 13 нелегални мигранти. Това е станало тази нощ в близост до бензиностанция на АМ „Тракия“. По време на обход на обслужваната територия автопатрул в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик засякъл в района на 86-ти километър по посока за София джип „Мерцедес“.

Млад мъж от София е задържан да превозва 13 нелегални мигранти. Това е станало тази нощ в близост до бензиностанция на АМ „Тракия“. По време на обход на обслужваната територия автопатрул в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик засякъл в района на 86-ти километър по посока за София джип „Мерцедес“.

Незабавно последвала проверка, при която униформените установили, че зад волана е 20-годишен столичанин. Станало ясно, че той транспортира в джипа 13 чужденци. Всичките били без документи за самоличност и са предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. След това са транспортирани до Специализиран дом за временно настаняване на чужденци при Дирекция „Миграция“. Българският гражданин е задържан за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая се води досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.