0

С пешно се търси кръв за варненеца Теодор Николов, който пострада при битов пожар в собствения си дом. Видеооператорът е познат от масовите протести във Варна и твърдението му, че единствен притежава кадри от самозапалването и гибелта на Пламен Горанов.

Спешно се търси кръв за варненеца Теодор Николов, който пострада при битов пожар в собствения си дом. Видеооператорът е познат от масовите протести във Варна и твърдението му, че единствен притежава кадри от самозапалването и гибелта на Пламен Горанов.

Наскоро името на Николов нашумя с ареста му заради клипче, публикувано в социалните мрежи. Там Теодор е със снайпер и заплашва с убийство министър-председателя на България. По-късно се оказа, че оръжието е бутафорно, но това му донесе обвинение от прокуратурата зa престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 2 и по член 325, ал. 2, предл. 2 от Наказателния кодекс.

„Всеки, който желае да помогне, може да дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология в двора на Окръжна болница. Кръвната група няма значение, важно е да се посочи, че дарената кръв е за Теодор Чавдаров Николов, който е настанен с множество изгаряния в Клиниката по термични травми на Военноморска болница- Варна“, пишат приятелите му, които са подели кампания в негова помощ във фейсбук.

От ОД на МВР съобщиха официално, че тази сутрин от апартамент на ул. „Ген. Попов“ 21 във Варна, екип на „Спешна помощ“ е транспортирал до болницата 47-годишен мъж с обгаряния по лицето и ръцете. Малко по-късно е получен сигнал, че в апартамент на третия етаж на същия адрес има изтичане на газ от бутилка с панел, използван за отопление, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

При проверката на място е обезопасена газовата бутилка и е установено, че преди пристигането на екипа на ПБЗН-Варна, в стаята е имало горене. При пожара са обгорели дървена ламперия и ПВЦ-догамата на един прозорец. Специлистите смятат, че най-вероятно пострадалият мъж сам е изгасил с подръчни средства възникналия пожар.