0

С офийската филхармония пусна в продажба отделните концерти от сезон Есен 2021. До края на лятото те ще се продават със специални летни цени. Сред предложенията на националния оркестър са концерти със световноизвестните солисти Стивън Ковачевич, Валентина Лисица, Томас Хемпсън, Сергей Хачатрян, Анна Федорова, Вилде Франг, Александър Улман, Светлин Русев, както и колосите на диригентското изкуство Владимир Федосеев, Кристоф Ешенбах, Денис Ръсел Дейвис, Клаус Петер Флор, Емил Табаков, Алфред Ешве. Програмата на Филхармонията включва произведения от всички епохи - от Хайдн и Бах до Чайковски и Рахманинов. Не са пропуснати и любителите на филмовата музика, за които ще звучат емблематичните песни от филмовата поредица за Джеймс Бонд.

Софийската филхармония пусна в продажба отделните концерти от сезон Есен 2021. До края на лятото те ще се продават със специални летни цени. Сред предложенията на националния оркестър са концерти със световноизвестните солисти Стивън Ковачевич, Валентина Лисица, Томас Хемпсън, Сергей Хачатрян, Анна Федорова, Вилде Франг, Александър Улман, Светлин Русев, както и колосите на диригентското изкуство Владимир Федосеев, Кристоф Ешенбах, Денис Ръсел Дейвис, Клаус Петер Флор, Емил Табаков, Алфред Ешве. Програмата на Филхармонията включва произведения от всички епохи - от Хайдн и Бах до Чайковски и Рахманинов. Не са пропуснати и любителите на филмовата музика, за които ще звучат емблематичните песни от филмовата поредица за Джеймс Бонд.

Oт 22 юли Софийската филхармония започва и поредицата си концерти в атриума на Националната галерия „Квадрат 500“ (зад катедралата Александър Невски). С билетите за концертите публиката ще може да посети и експзициите на галерията в рамките на деня – от 10 до 18 ч. Началният час на концертите е 18:30.

Програмата:
22 юли - "Любовен калейдоскоп" с вокален състав "Славяни"

5 август - Флейтов квартет "Флаутисимо" и Весела Тричкова - арфа

12 август - "Нежна е нощта" с Иван Пенчев – цигулка и Деница Димитрова - арфа

19 август с "Летни нощи" и Вокален състав „Бела Воче”

26 август с "Игри на въображението" и струнен квартет "Филхармоника"

Летните концерти на Софийската филхармония са подкрепени от Столична община и са част от Календара на културните събития на София.

Билети за концертите на Софийската филхармония са налични на касата на зала „България и в Ивентим