Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат участници в Международната изложба „Фудтех 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари. Новата продуктова линия обогатява асортимента на изложението за хранителната индустрия, а основната част от него заемат млечните и месни изделия на водещи български производители. Те ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите в Международен панаир Пловдив.

Две български ферми за люти чушки представят различни видове консерви и напитки от огнения зеленчук. Сред тях са туршия от най-лютите чушки в света, пюре с аромат на цитруси и шоколадов сос. Сладкото от чушки не може да се срещне никъде другаде, твърдят от фирмата изложител. Люта бира и ракия допълват предложенията за екстремни вкусови преживявания.

Новост са също швейцарските веган, био и традиционни шоколади на известна марка. Предлагат се над 30 вида, включително  с баобаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки. Има и диетични варианти.

Основният акцент на „Фудтех 2019“ са българските млечни и месни продукти, представени от известни фирми. Новото в този сектор е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи. Ръчната изработка заема над 70% от производството и гарантира изпитано качество, обясняват от голяма компания за месни изделия. Връщаме се към позабравени стари технологии, но храните се правят в съвременни условия, предлагат се с атрактивен външен вид, добавят  от друга фирма. Почти всички водещи производители или отглеждат сами животните, от които се добива мляко и месо, или вземат суровината от проверени ферми.

Посетителите ще могат да дегустират кисело мляко, сирене, извара и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко. Изкушаващ е асортиментът от колбаси и месни деликатеси, включително от  еленско  и конско месо.

Продължава да се развива гурме линията при консервите. Ще бъдат показани  лютеници на две от най-големите фабрики, както и още много изделия, чийто вкус съперничи на домашно приготвените.

В Града на виното и деликатесите е разположено и изложението „Вкусове от Италия“. Посетителите ще опитат различни видове традиционна паста, вино от Сицилия и други райони, колбаси и сирена, консерви и маслини. Наред с пъстрата палитра от храни, „Фудтех“ демонстрира и целия арсенал за тяхното произвеждане. 25-ото издание на изложбата  поставя начало на нова инициатива – разширява се технологичната зона за хранителната индустрия. Ще бъде презентирана техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране. Така се създава  цялостна панорама на иновациите в хранителната индустрия. „Фудтех 2019“ отново е част от единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване заедно с престижните изложби „Агра“ - за селско стопанство, и „Винария“ - за лозарство и винарство, които се провеждат по същото време в Панаира.  Очаква се над 40 000 специалисти  от страната и чужбина да посетят петото издание на форума.

По темата: Панаир
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца и полицаи с флашмоб срещу тормоза в училище

Деца, психолози и полицаи от Пловдив се включиха с флашмоб срещу насилието в училище. Така те отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училищата, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вторите проби потвърждават замърсяване на река Юговска с цианиди

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2, съобщиха от областната управа в Пловдив. Данните от вторите проби показват, че водите на река Юговска са замърсени с 12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма/л.