Голямата консумация на сол допринася незначително за развитие на сърдечносъдови болести и за увеличаване на риска от смърт, съобщи Лента, позовавайки се на резултатите от ново изследване.

"Резултатите от изследването ни съответстват на тези от широкомащабни проучвания за връзката между употребата на сол и сърдечносъдовите болести или риска от смърт и не потвърждават широко разпространеното мнение, че дори малкото количество сол е вредно", заяви Салим Юсуф от университета Макмастър в Канада на конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж. По думите му, единствено прекомерната употреба на сол - над 6 грама дневно, има неблагоприятно въздействие.
Наскоро учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран установиха, че редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие на сърдечносъдови болести.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Как да преборим за ден настинката и грипа?

Британски специалисти напомнят, че ако реагираме на симптомите на настинката и грипа веднага с появяването им, те може дори да не достигнат до синусите ни, съобщи в. "Мирър", цитиран от БТА.

Лекари: Пристрастяването към интернет шопинга е психичен проблем

Германски психотерапевти настояват пристрастяването към пазаруването в интернет да бъде признато за психично разстройство, защото има особени симптоми, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Силата на „женското злато“ в студените дни

Твърди се, че египетската кралица Нефертити дължала своята красота на редовното използване на масло от ший. То е изключително ценно поради състава си и въздействието, което оказва върху кожата.