Голямата консумация на сол допринася незначително за развитие на сърдечносъдови болести и за увеличаване на риска от смърт, съобщи Лента, позовавайки се на резултатите от ново изследване.

"Резултатите от изследването ни съответстват на тези от широкомащабни проучвания за връзката между употребата на сол и сърдечносъдовите болести или риска от смърт и не потвърждават широко разпространеното мнение, че дори малкото количество сол е вредно", заяви Салим Юсуф от университета Макмастър в Канада на конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж. По думите му, единствено прекомерната употреба на сол - над 6 грама дневно, има неблагоприятно въздействие.
Наскоро учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран установиха, че редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие на сърдечносъдови болести.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Еразъм + с проекти за мигранти, възрастни и социално слаби

Българската организация КУ ТУ ЕООД представи 3 европейски проекта, финансирани по програма Еразъм+ на Европейската комисия, на серия от събития за разпространение на резултатите, които се проведоха в София.

Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Психиатричната болница „Св. Иван Рилски”: Манията по здравословен живот докарва депресии

- Д-р Гълъбова, в последните години се заговори за burnout, за все повече засегнати хора и в България. По какво човек може да забележи, че изпепеляването се задава?