Спад на пътуванията на чужденци у нас с 60 на сто през декември

Спад на пътуванията на чужденци у нас с 60 на сто през декември

През декември 2020 г. посещенията на чужденци в България са 246.9 хил. или с 63.3% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Спад е регистриран и при пътуванията на български граждани в чужбина – през последния месец на миналата година те са били наполовина по-малко от тези през декември 2019 г. Това сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Срив е регистриран при пътуванията по всички наблюдавани цели: „почивка и екскурзия“ - с 88.7%, „служебна“ - с малко под 64 на сто, и „други“, в които влизат гостувания и транзитни преминавания - с 44.2%.

От общия брой чужденци, посетили България през декември 2020 г., гражданите от Европейския съюз представляват 36.5% или със 75.8 на сто по-малко спрямо същия месец на предходната година. Посещенията на граждани от групата „Други европейски страни“ също намаляват – спадът им е в размер на близо 46 на сто. През декември 2020 г. сме пътували най-често с с „други цели“ - над 71%, със служебна цел – почти 18 на сто, и с цел почивка и екскурзия – едва 10.8%

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.