0

И менитото сопрано Олга Михайлова-Динова ще се представи на 21 януари в ролята на Адалджиза от операта „Норма“ на Винченцо Белини, за да отбележи 30-годишния си юбилей на сцената на първия ни оперен театър.

Именитото сопрано Олга Михайлова-Динова ще се представи на 21 януари в ролята на Адалджиза от операта „Норма“ на Винченцо Белини, за да отбележи 30-годишния си юбилей на сцената на първия ни оперен театър.

Режисьор на постановката е Уго де Ана. „Норма“ е смятана за един от образците в жанра белканто, като най-известна е сопрановата ария от първо действие Casta diva.

На 21 януари в „Норма“ ще участват и Мартин Илиев, Петър Бучков, Радостина Николаева, Иванка Нинова, Красимир Динев. Диригент ще бъде италианецът Франческо ди Мауро.

Олга Михайлова-Динова e завършила ДМА „Панчо Владигеров“ през 1992 г. в класа на проф. Сима Иванова. На 1 април 1992-ра е дебютният й спектакъл „Севилският бръснар“ с ролята на Розина на сцената на Националната опера под диригентството на Борис Хинчев, а режисьор е проф. Павел Герджиков.

Динова по-късно участва и в постановката „Севилският бръснар“ на Пламен Карталов, както и в други негови проекти. В Софийската опера тя пее в „Сватбата на Фигаро“, „Италианката в Алжир“, „Дон Карлос“, „Норма“, „Набуко“, „Силата на съдбата“, „Роберт Дявола“, „Вертер“ и др. Изнася концерти с испанска, френска , италианска, немска, българска музика. Изявява се в „Кармен“, „Трубадур“, „Селска чест“ на оперните сцени в Русе, Варна, Бургас и извън страната. Солистка е и в Музикалния театър „Стефан Македонски“.