Сопотската оръжейница сключи договори за над 30 милиона лева

Сопотската оръжейница сключи договори за над 30 милиона лева

За над 30 милиона лева са новите договори, сключени от Вазовските машиностроителни заводи в последните седмици, съобщиха оттам. За сравнение през месеците май, юни и юли в предприятието не е имало нито един подписан контракт.

„В ход са договори за нови пазари и затвърждаване на съществуващите. Ежеседмично оръжейницата се посещава от поне три делегации, водени от различни търговски партньори. В рамките на следващите два месеца ще бъдат сключени договори за около 100 милиона лева, гарантиращи работа през цялото първо шестмесечие на 2022 г.“, уточняват от ВМЗ.

От оръжейницата, която е най-голямото държавно предприятие от военнопромишления комплекс на страната ни, са взели участие и в специализираното международно изложение в арабско- африканския регион EDEX 2021. Изложението е било проведено в Кайро от 29 ноември до 2 декември. „България бе във фокуса на интереса благодарение на институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката.Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за отбранителната индустрия, представени от сопотската оръжейница, доведе до положителни за дружеството резултати. Още през следващата седмица в предприятието ще дойде чужда делегация, а до края на настоящата година ще бъдат подписани три нови договора“, съобщиха от ВМЗ.

Оперативното ръководство на ВМЗ ЕАД отново заявява своята позиция, че медийният шум и политическото говорене по теми, засягащи българския военно-промишлен комплекс, са вредни и работят срещу интересите на страната ни.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.