Сополанковци грачат в хора на мейнстрийма срещу Делян Пеевски

Сополанковци грачат в хора на мейнстрийма срещу Делян Пеевски

Чичо Дичо протегна шепа към Цецо Беглецо, опъна солидарно една бръчка на Люба Кулезич

„Колосът“ на българската поп и рок музика, кинта и двайсет музикантът Чичо Дичо, се присъедини успешно към хора на мейнстрийма, гракнал срещу даренията на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Музикантът с едно име, към което по традиция върви Д2, защото иначе никой няма да разпознае понатежалия чичко с пършива брада, явно декларира желанието си да прибере някое хонорарче от укриващия се от правосъдието аферист Цветан Василев. Затова той неслучайно цъфна именно при неговата придворна лачена чанта – Люба Кулезич, в която Цецо Беглецо от години инвестира. С участието си и най-вече с репликата, която му беше подадена – за щедрите дарения на депутата Пеевски, циркаджията със закована на тиквата капа, изпълни заданието, за което беше поканен. И в същото време той извърши нещо благородно, защото допринесе за заличаването на една нова бръчка по лицето на лифтинговата примадона Кулезич, която ще бъде опъната с общите им усилия. Вероятно и Дичо има ясна концепция за какво ще употреби подаянието, което си заслужи от Цецо Беглецо. Крупният аферист, ограбил вложенията в КТБ, спонсорира открай време провалени артисти, които пълзят в краката му и го гледат с благоговение. Към пътуващите към пълна забрава музиканти и актьори с протегната шепа се закачи и чичото с каскета.

Запъртъкът, изживяващ се като музикант, е известен с това, че изпълни една песен на „Щурците“, благодарение на която изплува от уличните банди. Повярвал си, че може да прави нещо различно от кавъри, и със самочувствие, многократно надвишаващо ръста му, Дичо се метна на солова кариера. Чак тогава публиката разбра, че без кавърите Дичо е нищо и половина, а също така се видя и какво е в Д2 да има истински пеещ човек, при това с мъжкарска визия. За разлика от музиканта, който го замени в групата, Дичо е като плашило, което кара гаргите да бягат далече. Ако си беше сложила очилата с диоптър, вероятно и Люба Кулезич щеше да направи точно това. Не може да не се отбележи обаче, приликата между интервюиращата и нейния събеседник, особено в областта на гърбицата, която и двамата са постигнали, благодарение на честото си раболепно прегъване пред авторитети като Цецо Беглецо.

Почти няма колеги, с които Чичо Дичо да не е успял да се скара в годините. Преди няколко години даже гръмна скандал, в който официално му бе забранено да изпълнява 12 емблематични песни на D2. Така от репертоара му бяха отрязани парчетата "Не мога да спра да те обичам", "Ледено момиче", "Прости ми, че сънувам теб", "Нямаше кой да ни каже", "Небе", "Колко си красива", "Аз и ти", "Някой ден", "100 години", "Радостта", "Вярвай ми сега", "Завинаги" и "Искам". В резултат на това там не остана абсолютно нищо и Дичо катастрофира. Заради гадния си характер и скандалджийските изпълнения, Дичо без фамилията е сред най-мразените изпълнители, които при това се изявяват не на сцената, а в разни риалитита, където напомнят за съществуването си. Чичо Дичо обаче, и да иска, не може да има претенции към мерките за подпомагане на артистите у нас, предприети от министерството на културата, защото уличните музиканти като него би трябвало сами да се грижат за прехраната си, а не да хленчат за помощи.

Пожелаваме на Чичо Дичо успех в новото поприще – на придворен шут и музикант на банкера беглец. А за даренията да не бере грижа. Неговите пари са си негови. Дали ще ги изкарва с кавъри или с арии на клеветата, никой гарантирано няма да се допре до тях, защото миришат.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.