0

О перната прима Соня Йончева ще стане официално почетен гражданин на Пловдив по време на официална церемония в сградата на общината. Това ще се случи утре на обяд – в 12 ч., когато тя ще бъде вече в родния си град, за да приеме жеста.

Оперната прима Соня Йончева ще стане официално почетен гражданин на Пловдив по време на официална церемония в сградата на общината. Това ще се случи утре на обяд – в 12 ч., когато тя ще бъде вече в родния си град, за да приеме жеста.

Решението за удостояването на звездата от Метрополитън опера със званието бе взето още през месец февруари. Едва сега обаче Йончева намери пролука в натоварения си график, за да може да се състои церемонията по връчването.

Званието „Почетен гражданин на град Пловдив” ще бъде връчено от Председателят на общинския съвет инж. Александър Държиков. Той ще й даде и знак с лента, който символизира знамето на Пловдив и удостоверение в рамка.

Само след няколко дни Соня Йончева ще изнесе и дългоочакваният гранде концерт пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. На 31-и август тя ще пее заедно със своя ментор – испанския тенор Пласидо Доминго.