Сол и консерванти провокират автоимунни заболявания

Сол и консерванти провокират автоимунни заболявания

Съществуват храни и напитки, които стимулират автоимунните процеси и заболявания. Такива са солта и консервантите. И обратно, има храни и напитки с предпазващо и облекчаващо симптомите действие като куркума, люти чушки, кафе, да не забравяме и средиземноморската диета. Това съобщи световноизвестният специалист в областта на автоимунитета проф. Йехуда Шойнфелд по време на 8-ата международна работна среща “Автоимунитет през 2019“, която се проведе в Плевен.

Проф. Шойнфелд е един от най-големите авторитети в тази област и изследва факторите на околната среда, които могат да доведат до развитие на автоимунитет при генетично предразположени хора. Към тях принадлежат вредните вещества от околната среда, както и някои инфекции като Ебщайн-Бар вирус, цитомегаловирус, хламидии, клебсиела, серация, новосфингобиум ароматицивуранс, порфиромонас гингивалис и протеус мирабилис.

По думите му прекомерното излагане на слънце при хора, предразположени или вече развили симптомите на системен лупус, синдром на Сьогрен и дерматомиозит, също могат да доведат до обостряне на заболяванията. Сред „виновниците“ за автоимунитета са и женските полови хормони естрогени, които се съдържат в контрацептивнте хапчета.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.