Софийски университет на 988 място в света

Софийски университет на 988 място в света

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ заема 988-о място в Рейтинга за академичните постижения на университетите (URAP) за 2018/2019 г. Топ 2500 се допълват от още 2 български ВУЗ-а – Медицински университет София и Химикотехнологичен и металургичен университет, които заемат съответно 1071-о и 1984-о място.

Класацията оглавява Харвард, следван от университета в Торонто и Оксфорд. Топ 5 се допълва от Станфорд и Лондонски университетски колеж.
В същото време Алма матер се нарежда на 404-то място в Европа от 817-те европейски университета. В тази класация Медицински университет София заема 429-о място, а Химикотехнологичен и металургичен университет – 690-о.
Системата за класиране на URAP събира данни за 4000 висши училища в цял свят, оценява академичните постижения с основен фокус върху научната дейност на университетите и класира най-добрите 2500 висши училища в света. Това прави класацията URAP една от най-всеобхватните университетски рейтингови системи, представящи най-добрите 10% от световните университети. Сред основните индикатори, които определят позицията на Софийския университет, са броят на статиите, броят на цитатите, общият брой научни документи, импакт факторът и международното сътрудничество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.