„Софиямед“ с коледни елхи, украсени с писма от излекувани пациенти от ковид
4

„Софиямед“ с коледни елхи, украсени с писма от излекувани пациенти от ковид

И други тематични коледни дръвчета засияха в медицинския комплекс

Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата на централния БЛОК1 на УМБАЛ „Софиямед“ и БЛОК2, в който се намира COVID-19 отделението на лечебното заведение, съобщиха оттам.

На техните клони са закачени над 50 писма от пациенти, желаещи да изразят благодарността си и пожеланията си към екипите на болницата, помогнали им през 2021г. По-голямата част от тях са адресирани към екипа на COVID-19 отделението, тъй като и настоящата година отново премина под знака на световната пандемия. 

„Някои от пациентите ни бяха написали пожеланията си към екипа ни на гърба на рецепти, в картички или просто на бял лист. Повечето бяха подписани освен с името на пациента, но и с номера на стаята, в която се е лекувал“, коментира екипът на COVID-19 отделението в „Софиямед“. 

Пожеланията от пациентите, закачени на елхите са стилизирани в специално разработен дизайн, напомнящ свитък- грамота в състарен стил с идеята, че Благодарността е дадена дума, и е вечна, както и ангажиментът на лекарите и медицински работници да се грижат за здравето на пациентите си, независимо от всичко! 

Коледните елхи на Благодарността са част от проекта Елхи на Надеждата в лечебното заведение. Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта също озариха фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски болести, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на малките и големи пациенти, и техните близки. 

"Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница „Софиямед“ преди 3 години когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени от нашите партньори, от които родителите могат да си вземат като подарък при изписването. Част от проекта ни за 2-ра поредна година са и дръвчетата на Радостта пред Отделението по Детски болести, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението-на Бъдещето, украсено с „мечтата“ на всяка една майка за лека бременност, бързо раждане и идване на така чаканото й бебенце- чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“. В тази трудна година решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още специални елхи, тези на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината“, коментира екипът на болницата, разработил проекта. 

 „Софиямед“ желае светли Коледни и новогодишни празници на целия си персонал, всички пациенти и приятели.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.