„Софиямед“ празнува 9 години от създаването си

„Софиямед“ празнува 9 години от създаването си

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“, който днес празнува рожден ден.

Стартиращ дейността си на 9 май 2012 година, болница „Софиямед“ и нейните 2 диагностично-консултативни центрове се превърнаха в едни от водещите в страната. За изминалите 9 години основната цел на мениджмънта на „Софиямед“ е да предостави на българските граждани съвременно доболнично и болнично лечение от водещи в областите си специалисти, при добри материални условия и със съвременна и модерна апаратура.
 
През 2020 година и до момента медицинският комплекс предлага на българските пациенти, непрекъснато растящи като брой, възможности именно за това и в извънредната пандемия от COVID-19.

„В контекста на пандемията от COVID-19 нашите ДКЦ-та бяха първите в страната, които предложиха пакетна услуга за диагностика на пациенти с активна ковид инфекция или такива, които вече са я преболедували. Още в началото на епидемичната обстановка нашата лаборатория за PCR диагностика беше официално сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като референта, имаща право да извършва и потвърждава проби за ковид. Бяхме първите в страната, които предложихме на пациентите услугата експресен PCR тест с резултати до 1 час. В навечерието на празника ни стартирахме и тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2. Разкрихме за много кратко време ковид отделение с капацитет към момента от 140 легла и организирахме работата на екипите му с опитни специалисти по инфекциозни болести. Свършихме изключително много работа за кратко време през изминалата година, и благодаря на колегите и пациентите ни за това, че заедно с нас бързо се адаптираха към новата действителност. От откриването на комплекса до днес, най-важното за нас остава доверието на пациентите ни. Благодаря им за него, защото то е в основата на нашия успех. Продължаваме да работим за тях. Предстои ни да разширим комплекса и през тази година, за да им предложим най-добрите условия за профилактика, диагностика и лечение“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

По повод рождения ден на медицинския комплекс неговият медицински екип, както и до момента, традиционно обявява безплатни прегледи по 9 медицински направления: кардиология, съдова хирургия, ушно-носно-гърлени болести, детски болести, акушерство и гинекология, ендокринология,г астроентерология, обща и лапароскопска хирургия, онко хирургия.

Записването за тях се осъществява онлайн през платформата на Superdoc.bg, както и на тел. 0895 555 444 и 02 465 00 00.

„Поздравявам всички колеги за неуморният им труд през последните години, както и за високия им професионализъм и най-вече отдаденост. Благодаря и на нашите пациенти и партньори за доверието през годините. Бъдете здрави!“, допълва управителят на болницата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.