Столичната община ще вложи 65 млн. лв. за поддържане на паркове, градини и зелени площи в целия град. Това стана ясно от обществена поръчка обявена от „Московска“ 33.

280 дка ще бъдат обновени в районите „Средец“, „Оборище“ и Нови Искър. Сред тях ще бъдат градинките при Руската църква, Национална художествена галерия, Народния театър, Софийския университет и др. В момента градинката при университета се преправя наново, защото кметът на София Йорданка Фандъкова върна строители за лошо изпълнение на детайлите. Проверка на кмета преди месец установи, че поставените плочки са криви плочки, а фугите са запълнени неправилно. Ремонтът на градинката започна на 2 юли миналата година за срок от 365 дни. Общината е признала забавяне с 49 дни, заради лошо време през зимните месеци. Неустойките при неспазване на срока е 178 хил. лв. на ден. Предстоящото отстраняване на нередностите няма да бъде приспаднато от общия срок.

В районите „Красно село“, „Възраждане“ и Банкя ще бъдат поддържани 234, 9 дка зеленина, в „Красна поляна“, „Люлин“ и „Овча купел“ - 286,2 дка.

Фирмите, спечелили поръчката ще трябва да поддържат тревни площи, дървесна и храстова растителност, цветя, алеи и други. Косене на тревата, резитба на храсти, отсичане на дървета, засаждане на цветя, засаждане на дървета и храсти, събиране на шума, както и дейности по ремонти на паркови елементи и инфраструктура също са включени в поддръжката на зелените площи.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Класните стаи със зони за отдих, забавачките - с лехи за моркови

В класните стаи на учениците от първи до четвърти клас ще бъдат обособени зони за отдих, в които малчуганите да отмарят от уроците и да играят. В забавачките пък ще бъдат отделени природни кътове с лехи, в които хлапетата да засаждат моркови, картофи и други зеленчуци, билки и цветя. Това става ясно от проекта на наредбата за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие, който е публикуван за обществено обсъждане.

Ще се покриват заплати, осигурителни вноски и транспортни разходи

Държавата плаща на работодатели да наемат безработни

Ще се покриват заплати, осигурителни вноски и транспортни разходи

Агенцията по заетостта приема заявки от работодатели, които желаят да получат финансова помощ при наемането на безработни. Това съобщиха от ведомството.

МОН ги праща да практикуват по европроект за 46 млн. лв.

44 000 студенти тръгват на платен стаж

МОН ги праща да практикуват по европроект за 46 млн. лв.

44 000 студенти ще получат възможността да практикуват в реална среда специалността, в която се обучават. Младежите ще могат да изкарат стаж в рамките на 240 астрономически часа за половин година, след който ще получат удостоверение и еднократна стипендия в размер на 600 лева.