София налива 2,3 млн. лв. в ремонти на училища и градини

София налива 2,3 млн. лв. в ремонти на училища и градини

Ремонти за над 2,3 млн. лева ще се извършат в училища и детски градини от 16 столични района през 2021-а година и всички те ще бъдат реализирани до края на годината. Финансирането е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ). Това става ясно от внесения доклад в СОС за ремонтни дейности на обекти от инфраструктурата на образованието през 2021 г., който беше приет днес с единодушие на заседанието на комисията по финанси. 

Според исканията на СОПФ районните кметове са направили списък, с всички обекти от образователната структура, които трябва да бъдат обновени и ремонтирани.

Само за ДГ 162 "Вихрогонче" в "Красно село" се необходими 106 900 лв. за конструктивно укрепване на новата сграда и изграждане на нова дворна дъждовна канализация с дължина 80 м. Още 167 000 лв. ще бъдат насочени към "Оборище" за вътрешни ремонти на сградата на 151-а детска градина "Леда Милева". 94 000 лв. са предвидени за "Изгрев", където ще се ремонтира покрива на ДГ 133 "Зорница". В ДГ 19 "Света София", "Лозенец" ще се подменя покрива за 60 200 лв.

Ремонтни дейности за подобряване на средата за децата в столичните училища и градини ще се направят и в район "Витоша" в 64 ОУ "Цар симеон Велики" – ремонт на класни стаи, в ДГ 46 "Жива вода" – ремонт на покрив и корпус, както и подмяна на водно-отводнителна инсталация в ДГ 112 "Детски мир". В "Люлин" ще се обновят класните стаи, коридорите и ел. таблото в 27 СУ "Георги Караславов".

Най-голям ремонт е необходимо да се направи в 75 ОУ "Тодор Каблешков" в "Красна поляна". Там ще се подмени носещата дървена конструкция на покрива, както и ремонт на покрива на основната сграда. Две детски градини ще се ремонтират в Нови Искър. В ДГ 132 в село Чепинци ще се ремонтира покрива, а в 102 ДГ, филиал в кв. Гниляне, очакват основен ремонт на покрива. Сред обектите, одобрени за финансиране със средства от СОПФ, са читалище "Просвета 1929" в с. долни Пасарел, район "Панчарево" и 150 ОУ "Васил Левски" в кв. Челопечене, район "Кремиковци".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.