0

О т 1 януари 2021 година френската марка Citroen има нов вносител в България. Компанията „София Франс Ауто” поема управлението на всички операции на марката в страната по силата на подписан договор с Automobiles Citroen. Изградената структура на търговско-сервизната мрежа ще бъде запазена, като досегашният вносител на марката – „Автомотор Корпорация”, ще бъде най-големият дилър.

От 1 януари 2021 година френската марка Citroen има нов вносител в България. Компанията „София Франс Ауто” поема управлението на всички операции на марката в страната по силата на подписан договор с Automobiles Citroen. Изградената структура на търговско-сервизната мрежа ще бъде запазена, като досегашният вносител на марката – „Автомотор Корпорация”, ще бъде най-големият дилър.

Повече от 28 години „София Франс Ауто” е признат успешен и стабилен партньор на автомобилния пазар у нас. Дружеството разполага с развита търговско-сервизна мрежа в 18 града в цялата страна. Доказаният експертен опит и стабилни позиции на българския пазар на „София Франс Ауто” наложиха дружеството като предпочитан партньор на Groupe PSA в страната.

С придобиването на правата за дистрибуция на Citroen, компанията „София Франс Ауто” вече представлява всички марки на групата в България – Peugeot, Opel, Citroen и DS Automobiles. Новият бранд директор на Citroen и DS в „София Франс Ауто” e Станислав Панчев. Амбицията на новия екип е да подобри представянето на Citroen на българския пазар, като увеличи пазарния дял на марката и повиши удовлетвореността на клиентите във всички дилърства.

През 2021 година марката Citroen ще представи на българския пазар новите Citroen C4 и изцяло електрическия Citroen e-C4, обновения кросоувър Citroen C3 Aircross и хибридния SUV Citroen C5 Aircross PHEV, както и електрическия Citroen e-Jumpy, наскоро избран за „Международен ван на годината”.

Вече над 100 години автомобилите Citroen се характеризират с уникален дизайн и са се превърнали в еталон за комфорт. През 2019 година са продадени над 1 милион автомобила Citroen в над 90 страни по целия свят.