София дава 500 хил. лв. за дигитално ограмотяване в социални и микропредприятия

София дава 500 хил. лв. за дигитално ограмотяване в социални и микропредприятия

С 500 хил. лв. ще бъдат подкрепени граждански организации, социални предприятия, микропредприятия в София за повишаване на уменията и квалификацията в дигитална среда. Това ще стана с новата програма на Столичната община "Кризата като възможност", която е с първоначален бюджет от 500 хил. лв.

"Кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19 с нейните  здравни, социални и икономически измерения, постави на изпитание начина на функциониране на огромен брой организации, изостри съществуващи проблеми и подчерта потребност от изцяло нови услуги. Доведе както до мобилизиране на хора, организации и институции в помощ и подкрепа за преодоляване на кризата и нейните последици, така и до дистанциране и разпад на съществуващи екипи и общности. Последиците от кризата няма да преминат бързо, но самата криза може да се превърне във възможност за развитие и нови дейности, които да осигурят по-голяма адаптивност на организациите и бизнеса към динамичното настояще и бъдеще", посочват от "Московска" 33.

От кметсвото изтъкват, че пандемията показа колко важни са цифровите активи и как мрежите, свързаността, данните и добрите цифрови умения поддържат икономиката и обществото. "Цифровите технологии ще играят ключова роля за икономическото възстановяване", категорични са от общината.

Именно затова отварят и пилотната програма с две направления "Дигитално адаптиране и постигане на устойчивост на организации" и "Развитие на общности".

Подробности за кандидатстването може да видите ТУК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.