Социалисти от Пловдив призоваха с отворено писмо Нинова да подаде оставка

Социалисти от Пловдив призоваха с отворено писмо Нинова да подаде оставка

Председателите на шестте районни структури на БСП в Пловдив призоваха с отворено писмо Корнелия Нинова да подаде оставка. Повод за писмото им е покана от соц.лидерката за среща на 10 април на тема преминалите избори и стабилизирането на партията.

„Учтиво благодарим за тази покана, но тя вече е безвъзвратно закъсняла, защото времето за разговор с Вас изтече. Времето е за незабавна ОСТАВКА, придружена с извинение към всички социалисти! Вашето оставане на председателския пост е фатално за политическото битие на най-старата българска партия – БСП“, започват писмото си пловдивчани.

Според тях българските социалисти никога не са губили избори от собствения си председател. „С действията си Вие подарихте победата на ГЕРБ, а с неадекватните си решения доведохте БСП до състояние на незначим политически субект. Нямате моралното право да искате повече доверие чрез режисирани мероприятия, като тази покана за среща“, пишат те.

Така социалистите от Пловдив отказват среща с Нинова, защото според тях в последните 4 години те са я канили нееднократно на откровена дискусия. Смятали са, че диалогът трябва да се поддържа и комуникацията не трябва да се прекъсва, защото БСП е обща кауза.

„Вместо това срещнахме брутално, антидругарско и реваншистко отношение. Отказваме да водим разговор с Вас, защото искахме такъв, когато дойдохме на „Позитано“ 20. Тогава демонстрирахте пълното си пренебрежение към легитимното пловдивско ръководство. Нещо повече – организирахте интригантска кампания, за да злепоставите пловдивския актив, който е гръбнакът на всички избори“, се казва още в откритото писмо. Един от доводите, които се изтъкват в писмото е, че „с медийни лъжи се опитахте да извършите пълзящ преврат в Пловдивската партийна организация; наложихте решение за отнемане на партийната собственост на БСП – Пловдив; подменихте изцяло листата; назначихте паралелен предизборен щаб в Пловдив.“.

Според социалистите от Пловдив Нинова е демонстрирала тоталитарно поведение с погазването на демократичните процедури в БСП и Устава на партията. „БСП не се нуждае от председател, чийто управленски стил се описва с формулата „Бърза приватизация и светкавична ликвидация“, прикрит с внушения за „курса Нинова“, за „линията Нинова“, за „политиката Нинова“. Спестете ни унижението в обществото и освободете председателския пост, за да съхраните поне човешкото си достойнство и достойнството на Партията ни.Накратко – показахте Вашата тоталност и загубихте тотално! Сега е времето да понесете отговорността за поведението си. Не оставката на Изпълнителното бюро, което ползвахте като смокинов лист за собствените интереси, а само Вашата оставка може да убеди редовите социалисти в думата ОТГОВОРНОСТ! С личната отговорност започва пътят към стабилизиране на БСП“, се казва още в отвореното писмо.

Районните структури на БСП – Пловдив ще анализират задълбочено причините и факторите за срамната загуба в следващите няколко дни. Те ще бъдат обобщени на заседание на Градският съвет на 15 април 2021 г. от 18.30 часа. Водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град има интерес да се запознае с изводите в дълбочина, пишат още социалистите.

Писмото им е подписано от: Димитринка Вакрилова – ВРИД Председател на ГС на БСП – Пловдив, Тодор Стоилов – председател на РС на БСП – Централен, Йордан Василев – председател на РС на БСП – Източен, Атанас Баташки – председател на РС на БСП – Северен

Костадин Беларев – председател на РС на БСП – Южен, Добромира Тошева – председател на РС на БСП – Тракия.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.