П рибирате се след дълъг работен ден и се чудите какво да си сготвите, но да бъде бързо и вкусно. Затова ви предлагаме една изпитана рецепта, която ще ви отнеме около 40 минути за приготвяне.
Прибирате се след дълъг работен ден и се чудите какво да си сготвите, но да бъде бързо и вкусно. Затова ви предлагаме една изпитана рецепта, която ще ви отнеме около 40 минути за приготвяне.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 500-600 г пилешки гърди
• 50 г масло
• черен пипер, сол
• 100 г брашно
• 250 мл готварска сметана
• краве сирене
• топено сирене
• крема сирене
• пушено сирене
• кашкавал
• 1 бр. лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките гърди се разрязват през средата, за да станат по-тънки. Леко се начукват, посоляват се с малко сол и черен пипер. Леко се овалват в брашно и се изтупват, за да падне излишното брашно. Запържват се в силно нагорещеното масло, до леко златисто. Нареждат се в тавичка.
В тенджера слагате готварската сметана и в нея слагате по желание колкото искате от 4-те вида сирена. В зависимост от това колко са солени сирената и колко гъст искате да е соса, може да сложете малко повече сметана и по-малко от сирената и обратното. Настъргва се в сместа и малко кашкавал.
Всичко това се слага на котлона, докато сирената не се стопят и сместа не стане като каша. С готовата смес се поливат гърдите. И се запичат във фурната на около 180 С градуса за около 15-20 минути.
След това върху всяко парче от месото се слага по парче кашкавал и се връща във фурната за около 10 минути. Върху всяка порция слагате по малко лимонов сок.
Препоръчваме ви консумацията с тъмна бира или бяло вино.
Монитор