Сочно и вкусно: Пилешко с четири вида сирена

Сочно и вкусно: Пилешко с четири вида сирена

От любимите рецепти на редактора

Прибирате се след дълъг работен ден и се чудите какво да си сготвите, но да бъде бързо и вкусно. Затова ви предлагаме една изпитана рецепта, която ще ви отнеме около 40 минути за приготвяне.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

• 500-600 г пилешки гърди

• 50 г масло

• черен пипер, сол

• 100 г брашно

• 250 мл готварска сметана

• краве сирене

• топено сирене

• крема сирене

• пушено сирене

• кашкавал

• 1 бр. лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките гърди се разрязват през средата, за да станат по-тънки. Леко се начукват, посоляват се с малко сол и черен пипер. Леко се овалват в брашно и се изтупват, за да падне излишното брашно. Запържват се в силно нагорещеното масло, до леко златисто. Нареждат се в тавичка.

В тенджера слагате готварската сметана и в нея слагате по желание колкото искате от 4-те вида сирена. В зависимост от това колко са солени сирената и колко гъст искате да е соса, може да сложете малко повече сметана и по-малко от сирената и обратното. Настъргва се в сместа и малко кашкавал.

Всичко това се слага на котлона, докато сирената не се стопят и сместа не стане като каша. С готовата смес се поливат гърдите. И се запичат във фурната на около 180 С градуса за около 15-20 минути.

След това върху всяко парче от месото се слага по парче кашкавал и се връща във фурната за около 10 минути. Върху всяка порция слагате по малко лимонов сок.

Препоръчваме ви консумацията с тъмна бира или бяло вино.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.