Собственикът на Ел Бат за лъжите на Бобоков:Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал на живо
2

Собственикът на Ел Бат за лъжите на Бобоков:Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал на живо

Обмислям да съдя Пламен Бобоков за клевета, заяви Димитър Попов

Не познавам Делян Пеевски. Никога не съм го виждал на живо. Твърденията на Пламен Бобоков са клевети. Това заяви пред журналист от "Телеграф" собственикът на "Ел Бат" Димитър Попов. Поводът да го потърсим бяха твърдения на обвиняемия за аферата с опасния боклук и търговия с влияние русенски бизнесмен Пламен Бобоков пред "Дневник" и БГ секцията на "Свободна Европа", че той и брат му Атанас били "жертви" на опит за кражба на бизнеса им. Ето какво каза Димитър Попов за твърденията на Бобоков:

- Г-н Попов, търсим ви във връзка с твърденията на Пламен Бобоков, че „Ел Бат“ бил собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. Познавате ли го изобщо, идвал ли е наистина в Долна баня?
- Значи, никога не е идвал в Долна баня, никога не съм го виждал на живо.
- Т.е. не го познавате?
Не.
- А как си обяснявате факта, че Бобоков твърди такива неща? Той казва, че Пеевски е идвал с охрана, оглеждал завода...
- Това са клевети. Изявата по bTV също е на Пламен Бобоков...
- А защо твърди това?
- Вижте, не съм се виждал на живо с г-н Пеевски, освен това не го познавам.
- Кой е собственик на „Ел Бат“? Питам ви, защото Бобоков твърди, че не сте вие. Той ги хвърля в медийното пространство, една група медии започва да го разпространява.
- Добре, значи, има регистър за тези неща. Разбирате ли, аз съм от 1992 г. в този бизнес. Как така някой може да стане собственик, да притежава дали 60%, дали 80%. Това просто... Аз съм човек, който работи, не искам нито да бъда публична личност, не искам да имам изявления по телевизията. Разбирате ли? Има си институции, които идват да проверяват завода. Спазвам всички закони.
- Добре, имаме информация, че в прокуратури в цялата страна срещу вас има над 20 преписки. Те за какво са?
- Това не е вярно. Няма такива преписки.
- Т.е. вие не сте престъпвал закона никога. Така ли да го разбираме?
- Да.
- Бобоков прави също така внушения, че именно вашият завод трови...
- Само си задайте един въпрос. Моята фабрика е малко тясна. „Монбат“ имат завод в Румъния, в Сърбия, в Италия, два завода в България. Как така една фабрика от 200 човека може да превземе една компания от пет завода? Как става това нещо, защото аз така и не мога да го проумея. И какви са тези глупости за г-н Пеевски?
- Аз ви разбирам, но вие казвате неща, които наистина са проверими в регистрите. И когато Пламен Бобоков ги каза, ние проверихме и видяхме, но той продължава да ги твърди. Защо според вас?
- Аз нямам обяснение. Не мога да си го обясня това. Мога само да кажа защо бях намесен в целия този скандал и това най-вероятно е заради Богданов (бел.р. бившият изпълнителен директор на „Монбат ресайклинг“ Васил Богданов), който е бил там 20 години изпълнителен директор. След като той напусна „Монбат“ и след четвъртия месец кандидатства при мен за работа, не знам какви неща са се случвали, нямам информация, но нападението върху „Ел Бат“ е точно заради това, че Богданов работеше в моята фабрика.
- Защо тогава обаче прикачват и Делян Пеевски към цялата работа?
- Идея си нямам.
- Възнамерявате ли по някакъв начин да си търсите правата в съда за тези твърдения на Бобоков?
Да, обмислям.
- Обмисляте да го съдите за клевета или...?
- Да, точно така. Може да дойдете, да направите репортаж с еколози, да обяснят как се работи в самото предприятие. Няма никакъв проблем.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.