0

Е мблематичният празничен персонаж, любимец на няколко поколения, Ралфи идва у нас, за снимките на нов филм под надслова A Christmas Story Christmas. Лентата ще е продължение на класиката „Коледна история“ от далечната 1983 г., в която отново ще видим актьора Питър Билингсли в обувките на Ралфи Паркър, сега обаче като възрастен.

Емблематичният празничен персонаж, любимец на няколко поколения, Ралфи идва у нас, за снимките на нов филм под надслова A Christmas Story Christmas. Лентата ще е продължение на класиката „Коледна история“ от далечната 1983 г., в която отново ще видим актьора Питър Билингсли в обувките на Ралфи Паркър, сега обаче като възрастен.

Камерата ще се завърти през февруари, а филмът ще дебютира по HBO Max. Закъснелият коледен подарък за любителите на празнични филми е резултат от сътрудничеството на продуцентските компании Legendary и Warner Bros.

Макар все още да не е потвърдено от продукцията, източници на изданието Deadline посочват, че в ролята на майката на вече големия Ралфи ще видим Джули Хагърти, която наскоро си партнира и с актрисата с български корени Нина Добрев в предстоящата екшън-комедия на Netflix – The Out-Laws. Преди това г-жа Паркър бе изиграна от Мелинда Дилън.

Докато старият филм проследява приключенията на Ралфи през 40-те години на миналия век и непреодолимото му желание да му подарят пушката на анимационния каубой Ред Райдър, настоящият проект ще превърти хронологичната лента 30 години напред.

Филмът ще ни запознае с възрастния Ралфи, който през 70-те години решава да се върне в бащината си къща на Кливланд Стрийт, за да достави на децата си вълшебна Коледа като тази, която някога и той е имал. А както киноманите добре помнят, филмът от 1983 г. е адаптация по мемоарната книга на хумориста Жан Шепърд.

Новият сценарий е написан от Ник Шенк, който ще бъде и изпълнителен продуцент, а Клей Кейтис ще седне на режисьорския стол. Билингсли също ще продуцира заедно с партньора си Винс Вон под шапката на Wild West Picture Show. Кейл Бойтър и Джей Ашенфелтър ще продуцират от името на Legendary. Очаква се гостуването на Питър Билингсли в България да отбележи неговото актьорско завръщане.

Припомняме, че веднага след излизането си преди почти 40 години, „Коледна история“ се превърна в един от любимите празнични филми на малки и големи, а днес още продължава да набира фенове. Въпреки успеха на филма обаче, Билингсли, почти се оттегли от актьорството през 90-те. Той направи няколко телевизионни филма през 80-те и 90-те, както и гостуващи роли в поредица от телевизионни предавания, а междувременно постигна голям успех като режисьор. Негови филми са хитове като „С жени на море", а като продуцент се е разписал зад бродуейския мюзикъл "Коледна история“.