0

Т емпературите в Гърция се понижиха силно през почивните дни, а очакваните обилни снеговалежи доведоха до решение за затваряне на училищата в някои райони, предаде ДПА.

Температурите в Гърция се понижиха силно през почивните дни, а очакваните обилни снеговалежи доведоха до решение за затваряне на училищата в някои райони, предаде ДПА.

Училищата в Атина и други засегнати зони ще останат затворени в понеделник и вторник, тъй като се очаква обилен снеговалеж в началото на седмицата, предупредиха синоптиците.
Популярни туристически дестинации, като островите Крит, Миконос и Наксос, вече съобщиха за валежи от сняг, което е необичайно явление за тези географски ширини, предаде БТА. 

По-студено време и температури под нулата са относително обичайно явление за северна Гърция, но по на юг, където снегът е рядкост, това доведе до проблеми в трафика.
Много домове в южна Гърция не са подготвени за подобни студове и местните власти отвориха отоплени публични сгради за бездомни хора и за такива, чиито домове не са достатъчно топли, информира ДПА.