Едно си баба знае, едно си бае, е казал народът. Шефовете на ВиК дружества щели да си подават оставките, отишли на спешна среща с министъра, той също е притеснен, защото ако това се случило, нямало с кого да работи. 

Врявата е защото не са нито терористи, нито контрабандисти, за да ги арестуват така както направили с тяхната колежка в Пловдив. Май тези държавни чиновници не са разбрали, че идва краят на Криминалния преход.

Изглежда обаче главният прокурор няма намерение да чуе воплите им, защото днес заедно с МВР отново са в Басейнова дирекция в Пловдив и има нови задържани. Всъщност трябва ли да бъдат ожалвани, след като по думите на екоминистъра 40% от водовземните съобъжения се използват без издадено разрешително, т.е.подлежат на затваряне, а 60% пък нямат определени санитарно-охранителни зони. 

Не е нужно да си следовател, за да разбереш, че или е далавера, или безстопанственост, а най-вероятно – и двете.

Така че, нека отговорните в този сектор държавни служители не се оплакват, че работели в огромно напрежение. Очевидно е, че на това безобразие трябва да се сложи край. Нека политиците също да не се намесват и да отправят упреци към прокуратурата. Няма място за политически калинки, а от държавни служители, които да си вършат работата, за която са назначени.

Истината е, че това, което се случва, е само едно добро начало към връщането на нормалния модел на управление на държавата. А тези, които си мислят, че ще продължат с практиките на “наши и ваши” от криминалния преход, да не очакват, че някой отгоре ще ги защити и те ще продължат да дерибействат на гърба на всички останали.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Държавата нямаше да е на този хал, ако ограбеното от тях беше в хазната й

Олигарси, откраднали 30 млрд. лева, скачат на дарителите и Делян Пеевски

Държавата нямаше да е на този хал, ако ограбеното от тях беше в хазната й

Има две породи хора. Едната са дарители - хора, които помагат на нуждаещите се, без да търсят отплата. Другата са грабителите – хора, които няма да видите да даряват, но пък за сметка на това всяка тяхна пачка е открадната от нашия джоб. Характерни за втората категория са две неща. Първо – много лаят. За да заглушат крясъците за възмездие за престъпленията им. За да делят, тъй като се хранят от разединението на обществото. А и за да отвлекат вниманието от далаверите си. Второ - като ги притиснат с неудобни въпроси, подвиват опашка и квичат жално, че са жертви.

 

А у нас всички са прави

В съседни домове живеели две различни семейства. Едните през цялото време се карали, а при другите винаги било тишина и взаимно разбирателство. Веднъж, изгаряна от завист заради мира и хармонията у съседите, жената от първото семейство казала на съпруга си: „Върви при комшиите и разбери какво и как го правят, че у тях винаги всичко е добре.”

Истината за случайното разпределение на делата

Истината има онова свойство, че остава непроменена, колкото и каквито опити да се правят за нейното изкривяване или представянe като относителна или субективна. Така се получава и в случая с разкритията от края на миналата седмица за пробива на Централизираната система за случайно разпределение на съдебните дела. Това написа "Правен свят" в коментар за скандала с одита на системата, според който е възможна манипулация на разпределянето на дела http://legalworld.bg/86232.istinata-za-sluchajnoto-razpredelenie-na-delata.html?fbclid=IwAR0s8Fv2Bw5-gBtZW1m4iPzyoeBDg7fRWGR7EplhC-h6ONG-OkKSvkN_O6I.