Слънчев бряг продава на Несебър 4,5 дка парцел и сграда за нова гимназия

Слънчев бряг продава на Несебър 4,5 дка парцел и сграда за нова гимназия

АД-то иска 730 000 лв. без ДДС

Парцел от 4491 кв.м. с огромна сграда, с РЗП над 3000 кв.м. продава "Слънчев бряг" АД на община Несебър. Офертата тепърва ще бъде отправена до общинската администрация.

Акционерното дружество на курорта, в което мажоритарен пакет държи държавата, предлага имота на община Несебър, за да го превърне в гимназия. Решението е било взето на 30 юли 2020 г., по време на проведеното редовно Общо събрание на акционерите на „Слънчев бряг“ АД. За атрактивния недвижим имот акционерите са одобрили минимална цена от 715 000 лв. без ДДС, съобщиха от дружеството.

Върху отредения за бъдеща сделка парцел, който се намира в Слънчев бряг – запад, има построена сграда със застроена площ 3032 кв. м. и втора сграда с площ 153 кв. м, предназначена за склад, както и изпълнена детска площадка.

Продажбата да се извърши чрез пряко договаряне с Община Несебър, в ценовия диапазон: не по-малко от 715 000 лв. без ДДС и горна граница от 730 000 лв. без ДДС, като преговорите да започнат от начална цена в размер на 730 000 лв. без ДДС, решиха акционерите. Според решението на Общото събрание се допуска разсрочено плащане на цената до 1 година от сключване на сделката, както и на прихващане на задължения на „Слънчев бряг“ АД към Общината. Със сделката се цели изграждане на нова гимназия по туризъм, посочиха от АД-то.

„Развитието на туризма в цялата община е немислимо без квалифицирани кадри, които да предлагат качествен туристически продукт. Туристическият бранш в региона от години изпитва остра нужда от специалисти, притежаващи професионални знания, умения и опит“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД. И допълва, че „в година на безпрецедентна световна криза в туризма, като настоящата, причинена от пандемията от COVID-19, дългосрочните стратегии трябва да започнат реализацията си, за да се подпомогне преодоляването на предизвикателствата пред бранша“.

По време на Общото събрание, акционерите са приели още отчети и доклад на ръководството за 2019 г., одит и избор на нов одитен комитет и т. н.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.