Чиновници от „ Напоителни системи“ изчистиха канал в Пазарджик

Чиновници от „ Напоителни системи“ изчистиха канал в Пазарджик

Поради липсата на достатъчно работници тази година в почистването на канал „Паша арк”, който минава през град Пазарджик, се включиха служителите на администрацията.

Те изявиха желание да помогнат на колегите си, за да сме готови в срок да доставим необходимата и годна за напояване вода. Това съобщи управителят на „ Напоителни системи“-клон „ Тополница“ в Пазарджик Сашка Целева. Тя допълни, че напоителният сезон е стартиран в пълна готовност и на нито един земеделски производител не е отказана доставка на вода за напояване.

От гледна точка на напояването се очертава успешен за земеделските производители сезон за района на Пазарджик”. В момента клон „Тополница“ доставя вода за напояване от язовирите „Батак“, „Белмекен“ и „Тополница“. В трите язовира има необходимото ни за напояване количество вода, както за клон „Тополница“, така и за нуждите на клон Марица, област Пловдив”, заяви още Целева.

Направени са и ремонти на критични участъци на каналната мрежа, като от напоителното дружество апелират към земеделските производители да поддържат в добро състояние вътрешноканалната си мрежа и да пестят водата, за да бъде достатъчна за всички.  

В началото на годината стартира и почистването на каналите от битови отпадъци, което е и основен проблем за дружеството. Клон „Тополница“ ще кандидатства по Мярка 4.3 за отпускане на средства с три проекта за пет участъка от каналната мрежа и се надява догодина успешно да приключат ремонтните дейности.

 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.