Служител на финансовото министерство става директор в Черноморската банка за търговия и развитие

Служител на финансовото министерство става директор в Черноморската банка за търговия и развитие

Министерският съвет (МС) определи служител от Министерство на финансите (МФ) като директор в Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР). Така началникът на отдел „Регионални финансови институции“ в МФ Йоана Захариева-Бояджиева влиза като директор за Република България в Съвета на директорите на ЧБТР.

Като държава-членка на ЧБТР, България се ползва с правото да определи свои представители в управителните органи на банката. С настоящото Решение на МС ще бъде осигурено представителство на страната ни в Съвета на директорите на ЧБТР с цел активно участие в дейността на банката и защита интересите на страната ни като акционер.

Дейността на ЧБТР е насочена към финансиране и насърчаване на регионални проекти от публичния и частния сектор, както и към поощряване на търговската активност между страните акционери.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.