0

С лоницата Артайда - символ на Софийския зоопарк, празнува 57-мия си роджен ден със специална веган торта. Самото кулинарно изкушение, което тежи 38 килограма, изчезна за броени минути.

Слоницата Артайда - символ на Софийския зоопарк, празнува 57-мия си роджен ден със специална веган торта. Самото кулинарно изкушение, което тежи 38 килограма, изчезна за броени минути.

Блатовете за тортата са направени от хляб с квас, а между тях има много плодове.  В нея има още макарони с брашно от рошков. Напоена  е с фруктозен сироп, за да бъде наистина сладка.  А отгоре сладкишът е пищно украсен с марули, череши, моркови и пъпеши. Цифрите, които показат на колко години става дамата, са изрязани от едно от любимите лакомства на Тайди- ананаса. В обикновени дни на иднийската слоница са забранени чак токова  сладки изкушения, издават от кухнята на животните. За рождения й ден обаче специалистите решили да я поглезят.

Макар Тайди да е вече в своите златни години, тя е в добро здраве. Лакомницата  хапва между 80 и 100 килограма храна на ден. След като излапа тортата си, тя ще отиде в покоите си, за да й бъде направен педикюр като на една истинска дама. След СПА процедурата я очакват още изненади.