След трето класиране в СУ: 3673 записани, още 1430 класирани

След трето класиране в СУ: 3673 записани, още 1430 класирани

3 673 новоприети студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Това стана ясно, след като вуза обяви резултатите от третия етап. На него класирани 1 430 кандидат-студенти, от които 470 новокласирани.

Срокът за записване е от 22 до 24 юли включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

10 664 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). То измести втора позиция „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство“. След тях се нареждат „Графичен дизайн“, „Право“ (задочна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“, „Медицина“ и "Комуникационен мениджмънт"

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.