Онлайн информацията и таблата на гарите вече показват еднаква информация за заминаващите и пристигащите влакове. „Монитор“ първи писа за проблема, оказа се, че и в БДЖ са получавани жалби от пътници, които объркани от различно посочваните коловози изпускаха влакове.

Вчера от жп превозвачът потвърдиха, че е намерено временно решение на проблема. Досега информацията е качвана автоматично от дарената от НКЖИ система за движение на влаковете.

От нея БДЖ освен закъсненията са взимали без човешка намеса и коловозите, на които пристигат или заминават влаковете. Сега вече служител на железниците ще качва онлайн информацията ръчно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: БДЖ ЛЪЖЕ ПЪТНИЦИТЕ ОТ КЪДЕ ТРЪГВА ВЛАКЪТ

По темата: БДЖ онлайн система
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

София расте, но харчи същата вода

Софийският водопровод е проектиран за 530 литра на ден на човек, но за 24 часа всеки столичанин изразходва средно по 120 литра, отчитат от „Софийска вода“. Причината са все по-ефективните уреди в домовете и по-малкото работещи индустриални предприятия в столицата, смята концесионерът.

"Вила Ямбол" вдигна най-големия празник на виното у нас

Златна изненада поднесе на „Празника на виното“ в Ямбол организаторът на проявата - „Вила Ямбол“. Отличната реколта от вина, които гостите имаха възможност да опитат, са носители на множество златни медали от световни конкурси. Наред с това, ямболии споделиха радостта от успешното начало на годината за лозаро-винарския бранш и с отличната селекция Kabile Reserve, която включва три едносортови червени вина – мерло, сира и каберне совиньон.

Паста от черен трюфел и родопски хляб с квас – любими на посетителите в Панаира

Екзотична паста от черен трюфел и родопски хляб с квас са сред избора на посетителите на панаирните изложби „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. Българите предпочитат традиционните храни и напитки, но не отказват и да експериментират с вкуса. Това показва конкурсът „Изборът на потребителя“ тази година. В него се състезаваха 119 продукта, които са били оценени от близо 3000 посетители.