Спират концесията на двете дружества, които разработват находища за инертни материали край Белащица. Новината идва няколко часа след като премиера Бойко Борисов нареди проверка на кариерите.

На място пристигна зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. „Бях изпратен от премиера Бойко Борисов да връча писма за спиране на концесията“, обяви Станков и добави, че няма да работят дружествата „Пътища“ и „Холсим“, които са концесионери на находищата. 

Причината е, че те нарушават нормите за запрашеност, не разполагат с оросителни системи, което дава право на държавата да спре концесиите им. И двете дружества имат влезли в сила по две наказателни постановления. Зам.-министърът бе приветстван от жители на Белащица, които по-рано днес протестираха пред община „Родопи“ заради двете кариери.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.